TRONDHJEMSRIDTET 1919

NESTE/NEXT INFO:

Mer informasjon om løpet 2016 kommer ca 1 juni. Vi er igang med planleggingen, og kan love morsomme endringer fra 2014. Følg oss her!

More info on the 2016-rally will be presented here ca 1st june. Planning is in progress, and we promise even more interesting experiences than in 2014. Please follow us here!

NESTE LØP NEXT RALLY

Gotaas, vinner i 1919 på Excelsior

NESTE LØP BLIR 4-7 JUNI 2016. DET BLIR ÅPENT FOR SYKLER TOM FIVA KLASSE D, DVS PRODUSERT FØR 31 DESEMBER 1945. DET BLIR NOEN FÅ ENDRINGER PÅ LØYPA FOR Å GI LITT VARIASJON, MEN ELLERS BLIR OPPLEGGET STORT SETT DET SAMME. 
VI REGNER Å KUNNE TA IMOT PÅMELDINGER FRA CA MEDIO SEPTEMBER. FØLG MED PÅ DENNE HJEMMESIDEN! Spørsmål sendes direkte til barry-berg@getmail.no

NEXT RALLY WILL BE ARRANGED 4-7 JUNE 2016. JUST SOME MINOR CHANGES FROM 2014 WILL BE MADE.THE EVENT WILL BE OPEN FOR BIKES PRODUCED BEFORE 31 DECEMBER 1945, FIVA CLASS D. SIGN-UP WILL BE OPENED CA MEDIO SEPTEMBER. GET PREPARED!! PLEASE FOLLOW US ON THIS WEB PAGE. Questions should  be addressed directly to  barry-berg@getmail.no

 

NäCHSTE RALLYE WIRD 4-7 JUNI 2016 DURCHGEF¨UHRT. NUR WENIGE ÄNDERUNGEN VON 2014. ALLE MOTORR ÄDER PRODUZIERT BEVOR 31 DEZEMBER 1945 KÖNNEN TEILNEHMEN, ALSO FIVA KLASSE D. ANMELDUNG ÖFFNET CA MEDIO SEPTEMBER. FOLGEN SIE UNS BITTE AN DIESER WEBSEITE. Fragen bitte direkt an  barry-berg@getmail.no  schicken

VIDEO- DISTRIBUSJON

VIDEO fra 2014-løpet  er ferdig. Den er ca 35 minutter i HD-format.Videoen er laget av Rolf B-B.  Vi har allerede sendt den ut til noen mange  klubber/deltakere. kontakt for distribusjon er:

VIDEO from 2014- rally is ready. Length ca 35 min in HD. It has been produced by Rolf B-B.
Contact for distribution is:

Video von der 2014-Rallye ist klar. Er ist von Rolf B-B produziert . Ihren Kontakt für video ist:

For BE/NE/LUX and France:
Lars Mellberg
Fresialaan 11
1424 AE de Kwakel
The Nederlands       
Powerplus@mellberg.nl

 

For SVERIGE: Arne Bjørn Hoel,  Arne.Hoel@dnbnor.no

For Danmark:     Bent Granberg:    
be-granb@online.no

For UK: Carl Henrik Størmer: bookshop@automobilia.no 

For Norge and other countries:  Rolf Barry-Berg,  barry-berg@getmail.no

Her er alle sammen! Blir du med nest gang? Here we are, all of us!! Would you like to join us next time??

TAKK TIL DERE ALLE! THANK YOU TO ALL OF YOU! VIELEN DANK!

TRONDHJEMSRIDTET 1919 ER NÅ OVER, OG KOMITEEN ØNSKER Å TAKKE ALLE DELTAKERE OG FUNKSJONÆRER FOR FLOTT OG HELHJERTET INNSATS, NOE SOM GJORDE AT VI ALLE FIKK ET VELLYKKET LØP. DET VIL OM NOEN UKER KOMME EN LITEN VIDEO-TRAILER , SÅ FØLG MED PÅ HJEMMESIDEN. HA EN RIKTIG GOD SOMMER, OG KJØR PENT!

THE TRONDHJEMSRIDTET 1919 IS NOW OVER, AND THE COMMITTEE WILL THANK YOU ALL FOR THE  PLEASANT EXPERIENCE-  MEETING ALL THE ENTHUSIASTIC AND SKILLED RIDERS. YOU ALL CONTRIBUTED TO OUR COMMON SUCCESS. IN A FEW WEEKS WE WILL RELEASE A SHORT VIDEO-TRAILER HERE, SO PLEASE KEEP IN TOUCH WITH OUR WEBSITE FOR FURTHER INFO. MEANWHILE: ENJOY THE SUMMER AND KEEP THE RUBBER SIDE DOWN!

NÅ STARTER VI LØPET I 2014- OG FEIRER AT TRONDHJEMSRIDTET DA ER 95 ÅR!!

FØRST: Litt om Trondhjemsridtet 1919:

På denne hjemmesiden kan du lese om historien for dette historiske løpet, hva som har skjedd opp gjennom årene, og ikke minst: Hva vi gjør i 2014, så vi oppfordrer deg til å lese videre!

Landeveisløpet fra Kristiania til Trondhjem og tilbake ble kjørt første gang i 1919, og senere gjentatt til 1924, med noen mindre arrangementstekniske endringer etterhvert.

Deretter lå det i dvale i 55 år... inntil 1979 da noen ildsjeler i NVMC tok opp historien og kjørte det på nytt. Disse ildsjelene er medarrangører idag....

Løpsformen fra 1979 har blitt gjentatt flere ganger, og senest i 2010 men alle ganger med halv lengde i forhold til det opprinnelige. Vi som arangerer løpet nå var med i 1979, og som dengang er det NVMC som er teknisk arangør.

Løpet i 1919 var et motorhistorisk gjennombrudd for motorsykler i Norge, på samme måte som det hadde vært tilsvarende ved de lange løpene i Sverige (Skåne 1912) og Danmark/ Skagen i 1913. Begge disse løpene er gjenskapt idag hhv som Skåne Rundt og Skagenløbet - og Trondhjemsridtet 1919 er basert på vårt eget historiske nasjonale gjennombrudd for motorsykkelsporten som altså skjedde i 1919. Derfor er vi konsekvente på at det er 1919-versjonen vi vil gjenskape- også når det gjelder navnet, skrivemåten og den originale logoen. Og: Vi har valgt pinsen som fast arrangementsdato hver gang.
Vi hadde et prøvløp /Testrally i pinsen 2012, og basert på erfaringene fra dette, inviterer vi til et nytt løp pinsen 2014. 

Invitasjon til 2014 Trondhjemsridtet 1919 NB: PÅMELDINGSFRIST ER GÅTT UT. END OF SIGN-UP

INVITASJON TIL TRONDHJEMSRIDTET 1919 

«Trondhjemsridtet 1919» skal arrangeres i tiden 7. – 10. juni 2014, og NVMC har nå gleden av å kunne invitere deg til dette internasjonale FIVA - B løpet som også er 95-års jubileum for det første løpet i 1919!!. Samtidig feirer vi at NVMC er 40 år i 2014!

«Trondhjemsridtet 1919»skal gå fra Oslo til Trondheim og tilbake til Oslo på veier som ligger tett opptil den løypa som ble benyttet i det første Trondhjemsridtet i 1919. Løpet går over 4 dager og er et krevende løp med lange dagsetapper på tidstypiske grus- og asfaltveier i utsøkt norsk natur.

Løpet er åpent for motorsykler produsert tom. 1954, men ved  overbooking vil arrangøren måtte prioritere de eldste motorsyklene. Antall deltakere er satt til ca 60, og det er et ønske fra arrangøren at løpet også skal ha internasjonal deltakelse og at deltakerne skal representere et variert utvalg sykler.

Alle motorsyklene må gjennomgå en teknisk kontroll før start. 

Løpet er et krevende turløp med enkel kartorientering. Den enkelte kjører etter en detaljert roadbook i tillegg til kartet , og deltakerne  starter parvis med ett minutts mellomrom. Normalt er det en utlending i hvert par. For å sikre at alle deltakerne følger med i løpet vil det være sjekkpunkter underveis i løypa- som en sikkerhetsforanstaltning. Det er ingen konkurransemomenter.
Kart og roadbook utleveres i elektronisk form ved bekreftet påmelding. Du velger derfor selv hvordan du vil ta dette med deg under løpet. 

Løpets lengde er på hele 117,5 mil. Et serviceteam vil følge løpet, og personlig bagasje vil bli transportert av arrangøren. Vi overnatter på gode hoteller, og all servering underveis vil være kortreist norsk mat. All servering inngår i deltakeravgiften.

 NVMC’s prøveløp i pinsen 2012 vakte internasjonal oppsikt, og NVMC ønsker nå å videreutvikleløpet slik at «Trondhjemsridtet 1919» skal bli Norges alternativ til Skagenløbet og Skåne Rundt.  

PROGRAM

Start på Mortens Kro, Gjelleråsen kl. 12.00 lørdag 7. juni.

Frammøte kl. 10.00 for innsjekking, teknisk kontroll og obligatorisk førermøte kl. 11.00.


Dag 1 kjører vi nordover til Kirkenær før lunsj på Skaslien Gjestgiveri, deretter fortsettervi som i 2012 til Østerdalen Hotell på Rena.

 Dag 2 kjører vi fra Rena til Rendalen der det er kaffepause. Vi fortsetter med et seterbesøkfør vi fortsetter videre til lunsj på Vertshuset på Røros. Veien videre går til Størens Bakeri med wienerbrød (selvfølgelig) før vi fortsetter ferden på en idyllisk vei fra jernbanestasjonen på Støren. Etter en lang dag havner vi på et komfortabelt hotell like utenfor Trondheim, - Quality Hotel Panorama. Det er samme hotell som brukte under prøveløpet i 2012. Her er det sikker parkering og god plass for oss.Vi er halvveis og tilbyr sauna og god middag !

Dag 3 kjører vi etter en god natts søvn sørover til Orkanger før kaffepause på Storås. Så tar vi turen over Oppdal til lunsj på Kongsvold Fjellstue, før vi fortsetter videre til nydelige Spidsbergseter på toppen av Venabygsfjellet. På Spidsbergseter gjennomfører vi løpets uformelle avslutning med «noggo attått».

 Dag 4 går ned til Ringebu hvor vi velger «vestsidevegen» ned til Øyer i Gudbrandsdalen til kaffepause på Hafjell Hotel og apartments. Veien videre går vestsidevegen til Lillehammer og  Gjøvik til lunch på toten Hotel på Sillongen. 

Så forflytter vi oss til Eina, og over Høykorset til Brandbu og videre Pilgrimsvegen via   søsterkirkene. Vi regner med at alle er i mål ca. kl. 18.00 på tirsdag 10. juni på Mortens Kro hvor det blir avslutning- og mer mat. 

PRIS

I prisen for deltakelse inngår alt det du behøver av mat underveis:  6 kaffepauser, 4 varme luncher og 3 to-treretters middager. Drikke til måltidene (unntatt kaffe) vil den enkelte måtte betale selv. Hver kveld er det felles middag, obligatorisk førermøte, sosialt samvær og en god natts søvn. Det blir premiering til utvalgte på avslutningen.

 Det blir 3 overnattinger på flotte hoteller, og det er lagt vekt på å servere tradisjonsrike norske matretter. To av hotellene har svømmebasseng. 

Du kan velge mellom å bo på enkeltrom eller dobbeltrom.

Prisen for deltakelse blir:
Med overnatting på dobbeltrom blir kr. 4.250,-,
eller kr. 4.950,- for enkeltrom.

PÅMELDING

Påmelding til løpet skjer på denne hjemmesiden snarest- og senest innen 15. desember. Gå inn på menyen «Påmelding", og legg inn din påmelding der på skjemaet nederst på siden- og trykk "send-klikk her". Du får da i retur et mer utfyllende skjema du må fylle ut og sende oss. Da ønsker vi også et bilde av deg og din sykkel (!)
Du vil etter den 15. desember få en bekreftelse på om du har fått plass i løpet, og beskjed om hvordan du skal betale. Når betaling foreligger er du endelig påmeldt og legges inn på startlista.
Startlista vil offentliggjøres på hjemmesiden og etterhvert også i Sidevogna så lenge dette passer mht utgivelsesdatoene, og dette gjør vi fortløpende etter at startavgiften er betalt og registrert.

 Et par tips til slutt:

-Deltakere kan ikke delta med en annen motorsykkel enn den de er påmeldt med uten en ny godkjenning fra arrangøren. Så får du problemer med sykkelen må du melde fra raskt!

-Det er egne regler for refusjon av innbetalt startavgift ved avbestilling eller manglende deltakelse.og dette blir meddelt i forbindelse med instruksjonene du får for betaling

 Har du spørsmål om påmelding kan du kontakte Kim Jarre (+47 930 71 450).

 NVMC ønsker deg hjertelig velkommen til «Trondhjemsridtet 1919» i 2014.

FOR INFO AND SIGN- IN IN ENGLISH, PLEAS SEE "ENGLISH" ON MAIN PAGE. sign in here! English

FÜR INFOS UND ANMELDUNG IN DEUTSCH, SEHEN SIE BITTE "DEUTSCH" AN DER HAUPTSEITE. (Anmeldung!)Deutsch

 Veteranhilsen/Regards/Grüssen
fra/from/von  
komitemedlemmene/the Committee/veranstaltungskomite´:
 

Rolf Barry - Berg, Kim Jarre, Bjørn Hvaleby, Bent Granberg

Arne Bjørn Hoel, Carl Henrik Størmer, Jan Bue David - Andersen

Stein Hagen 01.07.2015 16:57

Ja det løpet var kjempebra og historisk både løype- og team i topp!
Panther´n liker seg ikke mere på flatmark siden da, for å si det som det er!

Stein 01.07.2015 17:25

Ja det er klart det Skagen-øm-i-bagen ligger såvidt jeg vet 5-7 mai så da er det jo ingen grunn til ikke å stille opp - ja og borte bra, men hime best!

rolf 01.07.2015 17:11

da kommer den vel neste år???

Dagfinn Hauglann 30.01.2015 21:20

Har mottatt video av Rolf Barry som jeg planlegger og vise i Tromsø for veteran mc frelste. Tidspunkt ennå ikke bestemt. Kommentarer kommer etter visninga.

ROLF B-B 01.02.2015 12:30

FLOTT. SPRE BUDSKAPET OM NORGES ELDSTE HISTORISKE LANDEVEISLØP SOM VI NÅ GJENTAR I 2016!

Stein Fossheim 01.08.2014 10:06

Et helt uforglemmelig løp, Rolf. Slitsomt, men fantastisk bra. Gleder meg til neste gang. Og så blir det spennende med full helaftens spillefilm, når den kommer

Berndt Berntson 17.07.2014 18:43

Ja, Ja men då får du träna mycket och Bent får fixa den Indian röda Harley så den går efter skåne rundt. Musiken var finder jag den som du lagt in på filmklipp

Rolf BB 18.07.2014 10:43

Bents H-D bør bli Grønn!! Musikken er av vår gode norske C-W artist Heidi Hauge. Anbefales!! I Hd-videon blir det mer- og variert- inkl littVikingarna om du vil

ROLF BARRY-BERG 15.07.2014 23:24

Fint du likte videoen, Får se om jeg rekker produsere den neste. Skal vel konkurrere med deg på Skagenløpet neste år og Da må jeg forberede meg.....

Berndt Berntson 15.07.2014 19:29

Hej alla, videon på 20 minuter den ser jag fram emot, det var länge sedan jag hadde så roligt under så lång tid, 4 dagar, tack och all heder åt rallykommite'en.

Geir Arne 06.06.2014 20:37

Nå GLEDER vi oss!!!

Anders F. Rudnå 03.06.2014 16:34

Hei! Nå begynner forberedelsene å bli komplette.
Et spørsmål: Jeg har foreløpig ikke funnet noe tlf. til servicebil o.l. Får vi det før start? Kjekt å ha. afr.

Anders F. R. 04.06.2014 10:31

Det høres bra ut! Selv om sykkelen har oppført seg bra på tur før, og jeg har gått over den nå, så kan man jo aldri være helt sikker på en gammel engelskmann.

Rolf Barry-Berg 04.06.2014 09:11

JA. ALLE FÅR ET "RØDT KORT" MED NØDNUMMER OG TELEFONNR TIL SERVICETEAMET SOM HAR VERKTØY OG TILHENGER. UTLEVERES VED CHECK-IN FRA KL 0900

Geir Arne 16.05.2014 14:49

Test ride today! My AJS work fine but still needs more fuel. No problem. Is the road book made by GPS ore a car speedo? I have to calibrate my bicycle speedo...

Rolf Barry-Berg 18.05.2014 20:48

Roadbook is made by calibrated
tripmeter. Don´t worry- you will find the road... This time your AJs is supposed to run all the way...

Arne Bjørn Hoel 08.11.2013 13:38

Påmelding av en norsk deltaker m/ Indian
Kjell Søreide 1934 Sports Scout

Rolf barry-berg 19.10.2013 09:22

Ta direktekontakt med bue. Du kjenner ham jo. Hilsen Rolf bb

Sverre Gerber 19.10.2013 00:10

Hvor mon sender man det etterspurte bildet??
http://imageshack.us/a/img820/6664/75qh.jpg
Mvh
Sverre Gerber
http://www.veteran-mc.com

Sverre Gerber 19.10.2013 00:09

Hvor mon sender man det etterspurte bildet??

http://imageshack.us/a/img820/6664/75qh.jp

Mvh
Sverre Gerber
http://www.veteran-mc.com

Sverre 19.10.2013 00:11

Her ble det noe feil med bilde linken.

Sverre Gerber 18.10.2013 23:20

Da er søknad om deltagelse sendt!

Mvh
Sverre Gerber
http://www.veteran-mc.com

Rolf Barry-Berg 18.10.2013 23:30

Send bilde også- så skal vi diskutere det en måneds tid.... Spøk. Hyggelig at noen norske stiller også!

jørgen bang jensen nybjergbyvej22 4520svinninge 10.10.2013 12:52

hej jeg vil tilmelde migtronhjemsridtet jeg kører på hd 1934 1200 kb

Leif Jacobsen 08.10.2013 22:22

hej nvmc
Jeg vil gerne tilmelde mig til Trondhjemsridtet
Jeg vil køre på en ariel sg 1932
hilsen
Leif jacobsen
Gammel Rørbyvej 18
4400 Kalundborg
Danmark

bue 18.09.2013 15:09

Ja da er vi igang ser jeg, og Holendere er først ute! Godt vi fikk en Norton fra Norge.

Nyeste kommentarer

20.01 | 19:03

Det ska vi nog fixa. Skicka mig ett mail på kim.jarre@gmail.c...

20.01 | 18:48

Hej . Jag heter Peter Johansson och jag är god vän med Per Leis och v...

15.12 | 13:24

Hello friends. Nice to hear from you. In these corona-times we have to t...

13.12 | 15:29

To Rolf - From Jon & Gill - To wish you and your team best wishes for the...